Biografie

Santino Verbeek

Biografie

Santino Verbeek

SANTINO STAAT AAN DE
VOORAVOND VAN ZIJN
WERELDWIJDE DOORBRAAK!

VECHTSPORT ZIT VERWEVEN IN HET DNA VAN SANTINO VERBEEK. HIJ WAS PAS ZES JAAR OUD TOEN HIJ ZIJN EERSTE VECHTSPORTUREN OP DE KARATEMAT MAAKTE. DIT DEED HIJ MET VEEL PLEZIER, MAAR ER KNAAGDE IETS AAN DE GEDREVEN VECHTSPORTER IN SPE. HET ONTBRAK HEM AAN EEN VORM VAN ACTIE WAARIN HIJ ZIJN PASSIE HELEMAAL KWIJT KON. OP ZIJN TWAALFDE KREEG HIJ EEN NIEUW DOEL VOOR OGEN: KICKBOKSEN.

Zijn moeder – Santino’s steun en toeverlaat – zag dit niet zitten. Maar toch wilde hij zijn doel bereiken. ‘’Hierbij speelde mijn tante een cruciale rol. In die periode kickbokste haar vriend ook. Ze nam me mee naar een kickbokstraining en daarna zijn we stiekem bij een wedstrijd van hem gaan kijken. Hier is de liefde voor de sport echt tot bloei gekomen’’, zegt Santino. Het enige wat hem nog weerhield om meteen de handschoenen aan te trekken, was de belemmering vanuit zijn moeder.

Maar het mocht, onder de voorwaarde dat hij alleen mocht trainen. Geen wedstrijden. Hij leerde snel en was gemotiveerd om veel te leren bij Sokudo Gym in Hoorn. Al snel bleek dat Santino een groot talent was, vol met gedrevenheid en een enorme focus. Samen met zijn oude trainingsmaatje wist hij de trainers te verrassen. Na maanden trainen mocht Santino het toch eens proberen in een wedstrijdtraining. In die training werd hij klaargestoomd op specifieke wedstrijdmomenten. Na deze wedstrijdtraining sloot Santino weer aan bij de standaard jeugdgroep. Maanden vol training vlogen voorbij. De trainers zagen een onvoorwaardelijke drive in Santino. Zijn harde inzet werd beloond en Santino kreeg het voor elkaar dat Sokudo Gym voor het eerst mee ging doen aan jeugdwedstrijden. Hij vocht zijn eerste wedstrijd op 13-jarige leeftijd.

Onder bezielende leiding van Ernesto Hoost, ontwikkelde Santino zich tot een complete kickbokser en groot sportman. Successen – maar ook nederlagen – volgden zich in de afgelopen jaren elkaar op. Niks weerhoudt hem om het hoogst haalbare te bereiken. In de zomer van 2019 werd zijn harde werk beloond: hij tekende bij ONE Championship. Zijn debuutwedstrijd, die hij op 6 september 2019 in Vietnam speelde, kon niet beter. Hij stapte als winnaar de ring uit.

Merkwaarden

Santino staat symbool voor innerlijke rust. Wanneer je één op één met hem een gesprek voert, wanneer hij voor een grote groep staat of wanneer er honderden camera’s op hem gericht staan: hij is ten alle tijden zichzelf. Dit maakt Santino tot een zeer betrouwbaar en authentiek persoon. Winst, verlies, vreugde en teleurstelling zijn zaken waar Santino mee te maken krijgt. Hij krijgt zowel letterlijk als figuurlijk zware stoten te verwerken, maar zijn mentale veerkracht laat hem nooit in de steek. Ondanks de harde sport die hij beoefent, heeft Santino een zorgzaam karakter. De liefde voor zijn familie en zijn respect voor de sport zijn ongekend groot.